top of page
Search

Surse de eroare la determinarea culorii
Indiferent de cât de stabil este un material, există anumite aspecte care pot conduce involuntar la realizarea unei restaurări de culoare necorespunzătoare, care poate vor fi refuzate de către pacient. Studiile făcute au scos la iveală costuri de milioane cu refacerile din acest motiv, ca să nu mai vorbim de povara pusă pe tehnicianul dentar, dar și pe medicul dentist și pacient.

1. Subiectivitatea percepției Din punct de vedere fizic și științific, culoarea nu este altceva decât percepția subiectivă care apare când anumite unde electromagnetice ating ochii. Aceasta înseamnă că modul în care percepem culorile nu este o proprietate obiectivă a unei realități conștient-independente, ci este foarte mult influențată de lumină, subiectivismul privitorului și de culoarea mediului înconjurător. Din acest motiv, există întotdeauna posibilitatea unei erori subiective.


2. Morfologia dintelui Culoarea dintelui sau percepția asupra culorii dintelui este rezultatul unei interacțiuni dintre lumina incidentă și morfologia dintelui. Un dinte este construit în straturi, ca urmare o parte a luminii incidente este reflectată, alta absorbită. Estetica de succes a unei restaurări nu este deci doar urmarea unei determinări precise a culorii, ci și dependentă de stratificarea corectă, de formă și structura suprafeței.


3. Transmiterea informației A treia problemă se referă la comunicare. Se întâmplă frecvent ca un tehnician să determine culoarea și un altul să realizeze componenta estetică. Deci este foarte important să existe o cale de comunicare prin care să se transmită informațiile nealterate.


4. Sinterizarea și cuptorul de sinterizare Sinterizarea și cuptorul de sinterizare au un rol decisiv în ceea ce privește acuratețea culorii și reproducerea efectelor coloristice. Trebuie avut în vedere că factori precum rata de creștere a temperaturii, temperatura finală de sinterizare, volumul camerei de sinterizare, gradul de umplere al cuptorului și durata programului de sinterizare sunt factori care influențează major calitățile mecanice și optice ale unei restaurări dentare din zirconiu.

Dental Direkt consideră ca cea mai sigură soluție cheia individuală de culori, confecționată din zirconiul pe care îl utilizați. Astfel, culoarea dintelui este determinată direct cu materialul folosit, asigurându-vă o predictibilitate mult mai mare și reducerea riscului de eșec ca urmare a unei culori necorespunzătoare. De asemenea, se poate inclusiv individualiza în funcție de stilul de lucru al fiecărui tehnician.


DD Shade Guide oferă:

- Colorare sigură

- Reproductibilitate sigură

- Flexibilitate în alegerea materialului

Setul include:

- DD Shade Guide cu 8 sau 16 suporturi

- Stickuri si clipuri de fixare (8 sau 16, în funcție de mărimea suportului)

Stick cu fișier .stl pentru frezarea dintelui din zirconiu
88 views

Comments


bottom of page