top of page
Search

Indicații și scurt ghid pentru estetică
Când alegeți un zirconiu pentru un caz clinic specific, trebuie avute în vedere câteva aspecte deoarece condițiile individuale pot influența foarte mult rezultatul final.

Un factor important este culoarea bontului. Dacă nu sunt deviații majore de la culoarea finală dorită, se poate alege un material super-ultra translucent (DD cubeX2®).

Cantitatea de substanță dentară îndepărtată poate fi de asemenea un factor semnificativ, prin influențarea grosimii pereților restaurării. Cu cât sunt mai subțiri pereții, cu atât restaurarea este mai translucentă și ca urmare structura dintelui din interior va influența mai mult culoarea finală.

În cazul bonturilor cu discromii notabile și preparații minime, se recomandă un zirconiu mai opac, capabil să blocheze nuanța nedorită a substratului intern (DD Bio ZX2, DD Bio Z).

În mod special în cazul materialelor ultra-translucente (DD cube ONE®) și super-ultra translucente (DD cubeX2®), nuanța și opacitatea cimentului de fixare trebuie alese cu grijă. Materialele opace și colorate pot modifica culoarea restaurărilor realizate din zirconiu foarte translucent. Cimenturile translucente pe de altă parte cu greu pot influența interacțiunea coloristică dintre structura dentară și restaurare.

67 views

Comentarios


bottom of page